In de gemeente Ede  |  Musea  

In dit onderdeel aandacht voor de musea die in de gemeente Ede aanwezig zijn. De getoonde tijden geven de fietstijd aan via de kortste route vanaf het centrum van Ede.


Natuurcentrum De Ginkel [15 min]

Doel en functie van het Natuurcentrum is o.a. stimulering van deelname aan doe-activiteiten in de natuur, het centrum als vertrekpunt laten fungeren voor excursies en rondleidingen, het verstrekken van informatie over natuurgerichte activiteiten zoals wandelen, fietsen, bezoek aan onze wildkansel.  Er is een bijenstal waarin de Edese Bijenverenigingen acht bijenvolken huisvesten. Op speciale dagen wordt daar door de imkers uitleg gegeven over het leven van deze interessante diertjes.Het centrum en de tuin zijn vrij toegankelijk.

 

Website: https://natuurcentrumveluwe.nl/ 


Kijk-en-Luister-Museum | Bennekom [18 min]

Een leuk historisch museum met aandacht voor beeld en geluid. Met een grote verzamelingen muziekspeeldozen.

Kijk en Luistermuseum
Kerkstraat 1
6721 VA  Bennekom

T:    0318-414629
W: https://kijkenluistermuseum.nl/ 


Kröller-Müller Museum | Otterlo [44 min]

Dit is een museum voor moderne kunst, gelegen in De Hoge Veluwe.

Kröller-Müller Museum
Houtkampweg 6
6731 AW Otterlo
T +31 (0)318 591 241
info@krollermuller.nl  

Website: https://krollermuller.nl/ 


Museum Lunteren [21 min]

Combinatie van een historisch museum en een galerie. Met veel aandacht voor de prehistorie, de WO II en de komst van Molukkers vanuit Indonesië. Midden in het centrum gelegen.

Dorpsstraat 55
6741 AB Lunteren
Tel.: 0318 486254
Website: www.museumlunteren.nl 


Jachtslot Sint Hubertus [51 min]

Het Jachthuis Sint Hubertus, het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, is één van de belangrijkste gebouwen van Nederland. Het Jachthuis is ontworpen door de beroemde architect Hendrikus Petrus Berlage (1856-1934). Berlage werkte al voor de Kröllers voordat hij deze omvangrijke opdracht kreeg. Maakt deel uit van park De Hoge Veluwe.

Website: [ klik hier ]


Museonder | Otterlo [48 min]

Het Museonder geeft een verrassend beeld van alles wat er onder het aardoppervlak leeft en wat er vroeger geleefd heeft. De tentoonstelling neemt u mee, steeds dieper en dieper de bodem in. Uiteindelijk belandt u zelfs in het middelpunt van de aarde. Maakt deel uit van park De Hoge Veluwe.

 

Website: [ klik hier ]


Nederlands Tegelmuseum | Otterlo [35 min]

Dit museum geeft aandacht aan de geschiedenis van de gedecoreerde wandtegel. Met mooie muurtableaus, onder meer van Escher, van Manhattan en van Ede. 

Eikenzoom 12
6731 BH Otterlo
Nederland

Tel. +31 (0)318 591 519
info@nederlandstegelmuseum.nl 

 

Voor Ede interessant is dit tableau uit 1905, aan de gemeente-secretaris van Nes aangeboden, in verband met zijn 25-jarig jubileum.


Celtic Fields en IJzertijdboerderij | Wekerom [30 min]