Culturele instellingen  |  Sport en ontspanning

Ede kent een rijk cultureel aanbod. Op deze pagina zie je een paar van de instellingen die cultuur aanbieden. Alle foto's: (c) Allard Bijlsma.


Cultura | cultureel centrum

In het complex van Cultura, zijn onder meer de bibliotheek, concertzalen en expositieruimtes gevestigd. Er worden cursussen gegeven. Voor scholen is er een cultuuraanbod.
Website: https://www.cultura-ede.nl/ 


Astrant | cultuurpodium

Astrant is dé creatieve broedplaats voor en door jongeren in Ede. Met een professionele podium functie wordt er het hele jaar door een divers muziekprogramma aangeboden. Van kleine optredens door lokale artiesten, tot grote shows met internationale acts. Dit alles vindt plaats in één van deze ruimtes: Het Café, de ‘Grote Zaal’, of onze Biergarten. Daarnaast richt Astrant zich op de talentontwikkeling van jongeren. 

Website: https://astrant-ede.nl/ 


Pathé | bioscoop

Deze bioscoop fungeert als geluidswal voor de wijk de Rietkampen. Heeft veel zalen en herbergt ook congressen. Bij Stadspoort en Poortwachter.
Zie [ hier ] voor het actuele aanbod.


Edesche Concertzaal | lichte muziek

Deze voormalige gereformeerde kerk is nu in gebruik voor kleinkunst- en klassieke concerten met kleine groepen. Zie [ hier ] voor het aanbod.


Ericakerk | evenementenpodium

De Ericakerk is gebouwd in 1913 als neogotische zaalkerk, ontworpen door T. Broekhuisen. Tot 2019 heeft het als kerk dienst gedaan, maar nu is het in gebruik als concertzaal en te huren als zaal voor eigen bijeenkomsten en evenementen. 

 

 

Website: https://www.ericakerk.nl/ 
E-mail: info&ericakerk.nl
(Palko en Jacqueline Benedek)


Openluchttheater | muziekpodium

In het Openluchttheater worden, vooral in de zomer, diverse concerten gegeven, zoals in 2021 het Singer-songwriterfestival (foto's). Op de zondag zijn er vaak 'lazy sundays' en verder zijn er speciale kindervoorstellingen. Zie [ hier ] voor het actuele aanbod.