Transportondernemingen |  Werkgelegenheid

Ede herbergt, mede door de goede centrale ligging, diverse transportbedrijven. Hieronder een greep uit enkele bekende Edese 'transport'-bedrijven. Alle foto's: (c) Allard Bijlsma.


Boonzaaijer Transport

R. Boonzaaijer Transport BV is opgericht in 1999 en heeft sindsdien een sterke groei doorgemaakt. De vloot bestaat uit ruim 20 jonge en vrijwel nieuwe transporteenheden en er zijn een kleine 30 medewerk[st]ers dagelijks druk met de organisatie van het transport en  groupage-vervoer. 
Website: https://www.rbtransport.nl/ en https://www.facebook.com/RBoonzaaijertransport/ 


Juba Transport

Juba Transport is een familiebedrijf. Men is begonnen met stenen en postduiven vervoer. Later stukgoed, frisdranken en luchtvracht. Nu richt men zich op nationaal en internationaal stukgoed/distributie en container vervoer. Juba Transport is een modern bedrijf met gemotiveerde chauffeurs en een goed uitgerust en onderhouden wagenpark. Na velen jaren ervaring in de transport branche weten bestaande klanten precies wat ze van hen kunnen verwachten.


Soetendaal Agrologistics

Dit bedrijf is gespecialiseerd in het transport van: jonge hennen, eendagskuikens, moederdieren, grootouderdieren, broedeieren en temperatuur gecontroleerde eieren.
Ook hebben ze de mogelijkheid voor diverse andere transporten. Men beschikt over koel- en zeilopleggers. Verder beschikken ze over een moderne R&O wasstraat.

Is gevestigd aan de rand van de Kievitsmeent.