Word een Google Local Guide en zet zo Ede op de kaart

Je bent een Google Local Guide als je regelmatig aan locaties in Google Maps een review, foto of video koppelt of als je in Google Maps informatie inbrengt of checkt.  Voor iedere actie die je uitvoert krijg je punten. Op basis van de punten word je ingedeeld in level 1 - 10. Level 10 is niet eenvoudig te bereiken; je bent daar gauw 10 jaar lang elke week meerdere uren mee bezig. Ikzelf ben in 1998 begonnen bij de voorloper van Google Guides, Google Panoramio. Sinds 2016 heet dit Google Local Guides. Inmiddels heb ik het hoogste level 10 bereikt.


Je verdient niets met al dit werk, maar je draagt wel bij aan correcte informatie in Google Maps. Zonder deze informatie worden objecten niet beschreven, zal je ze moeilijk kunnen vinden en kun je geen reviews ervan lezen. Wil je dat bezoekers en toeristen goed hun weg in Ede gaan vinden, dan moeten er ook mensen zijn die die informatie aan de kaart van Ede toevoegen. Google doet dat niet zelf. Ik ben één van de miljoenen Google Local Guides in de wereld. Ik werk vooral aan de kaart van Ede.

Hoe word je een Google Local Guide?

 1. Iedereen kan een Google Local Guide worden.
  Er zijn eigenlijk geen voorwaarden.
  Je hebt wel een Google-account nodig en een camera, telefoon of tablet voor het maken van foto's en een device voor het schrijven van reviews. Dat zal meestal je telefoon zijn.
 2. Zorg dat je bent ingelogd in je Google-account
  (bijvoorbeeld door ingelogd te zijn bij Gmail)
 3. Surf naar https://maps.google.com/localguides/ 
 4. Klik op 'Aan de slag'.
 5. Lees de uitleg, volg de aanwijzingen en meld je aan.
 6. Klik in Google Maps een plek aan waar je pas bent geweest (winkel, restaurant, bezienswaardigheid) en schrijf daar een review voor of uploadt daar foto's vanuit je telefoon naar toe. Zie opties als 'Een foto toevoegen' en 'Een review schrijven', bij de beschrijving van het aangeklikte object.
  Voor alles wat je doet krijg je punten: 10 voor een review, 1 voor het toekennen van sterren, 5 voor een foto en 7 voor een video, enzovoorts.
 7. Als je eenmaal op gang bent, gaat Google je automatisch vragen een review te schrijven bij plekken waar je bent geweest.
 8. Gaat het lekker, dan stijg je regelmatig naar een nieuw level. De eerste levels gaan snel, maar over de laatste 2 doe je meestal vele jaren.

  Level 1: 0 punten; Level 2: 15 punten; Level 3: 75 punten; Level 4: 250 punten + badge; Level 5: 500 punten + badge; Level 6: 1,500 punten + badge; Level 7: 5,00 punten + badge; Level 8: 15,000 punten + badge; Level 9: 50,000 punten + badge; Level 10: 100,000 punten + badge.

 9. Succes!


Ik ben inmiddels Google Local Guide level 10 (uit 10) en heb met name voor Ede vele duizenden foto's en reviews aangemaakt en vele tientallen ontbrekende plekken toegevoegd. Van de 5 te behalen gouden badges, heb ik er 4. Van de ontbrekende heb ik al een zilveren badge. Ik voeg wekelijks tientallen nieuwe foto's en reviews toe. Mijn bijdragen zijn (december 2021) al meer dan 75 miljoen keer bekeken door anderen. Zo zie je dat ik dit 'werk' hier niet voor niets doe.

Je kunt me volgen vanuit: [ mijn Google Local Guides-account ]  

Hierboven: je kunt exact zien welke foto's en reviews ik bij
welke locaties heb toegevoegd in Ede.

Hierboven: bij Bewerkingen zie je de door mij toegevoegde en tot die tijd in Google Maps ontbrekende plaatsen. Op de kaart zie je welke
plekken ik inmiddels heb toegevoegd