Appartementen 't Hartogshof ' op ENKA 

Op het ENKA-terrein, in de buurt van de vroegere hoofdingang, lijkt werkelijk overal gebouwd te worden. Toch was er nog één stukje onbebouwd: het huidige parkeerterrein voor het gebouw De Fietser. Begin 2022 kwam de gemeente met een plan hiervoor: twee grote appartementencomplexen. Die zouden dan het stuk tussen het toekomstige station en het oude ENKA-gebouw gaan opvullen. Begin 2023 is de bouw hier gestart. Hier verschijnt een blokvormig appartementencomplex, genoemd naar Dr. Hartog, ooit oprichter van de ENKA-fabriek In Arnhem en later ook in Ede. Klik voor: [ meer over de ENKA-fabriek ]. Alle recente foto's: (c) Allard Bijlsma.


Al ontwikkeld in dit gebied

Klik op de afbeelding voor het artikel hierbij in Ede Stad.

In ontwikkeling: 't Hartogshof

Klik op de afbeelding voor meer informatie bij de hier te realiseren woonblokken. (c) Projectbureau op ENKA.


De locatie

Uitleg bij deze kaart: (1)= In aanbouw zijnde nieuwe station Ede-Wageningen, (2)= Geplande parkeergarage bij het nieuwe station. (3)=  appartementencomplex Woonstede (2022), (4)= Appartementencomplex 't Hartogshof, (5)= Appartementencomplex Woonstede (2023), (6)= Huidige gebouw De Fietser/ ENKA-carré, (7)= Hoofdingang ENKA-carré, (8)= Huidige station Ede-Wageningen, (9)= Stingerbol op defensieterrein, Basiskaart: openstreetmap.org.


Terreinverkenning | 1983 vs 2022

Klik op de afbeelding om te springen naar (c) www.topotijdreis.nl. Het huidige bouwterrein maakte vroeger deel uit van het rangeerterrein voor de wagons met chemicaliën voor de ENKA, met een verbinding naar het hoofdspoor aan de noordrand.  

De AKU/ENKA | 1932 vs 2007

In 1922 is de AKU-fabriek gebouwd en een paar jaar later was het al de grootste fabriek in Nederland. Het bouwterrein van de Hartogshof lag net buiten de carré van de fabriek. Klik voor: [ meer over de ENKA-fabriek ]


Actuele foto's | 2024

Gezien vanaf de Akulaan | deze foto's: 22 april 2024.

Gezien vanaf De Witte Hinde

Begin februari was men een heel eind met het ondergrondse deel. Nu heb je nog naar alle kanten uitzicht, maar straks komen er verdiepingen die dat zicht zullen wegnemen.


Actuele foto's | 2023

Situatie november 2023. Er wordt gewerkt aan de ondergrondse parkeergarage.

Deze foto's zijn genomen op 25 februari 2023. Damwanden zijn ingeheid. Het uitgraven kan starten.

In gebruik als parkeerterrein | 2022. Woonstede-complex is in aanbouw. Gezien vanaf de Akulaan, richting De Fietser (= ENKA-carré).

In gebruik als parkeerterrein | 2020. In De Fietser kan je elektrische fietsen van bekende merken uitproberen. Je bevindt je dan in de oude ENKA-fabriek. Er is ook een restaurant.