Food bedrijven  |  Werkgelegenheid

De laatste jaren begint Ede, mede door de ontwikkeling in het World Food Center, een steeds belangrijkere rol te krijgen binnen 'Food'. 
Hieronder een greep uit enkele bekende en enkele minder bekende Edese 'food'-bedrijven. Alle foto's: (c) Allard Bijlsma.


WholeFiber | World food Center

Sinds 2023 in Ede. Eén van de vele nieuwe food-bedrijven binnen het World Food Center

Wholefiber bevat maar liefst 85% prebiotische vezels die de groei van goede bacteriën in de darmen bevorderen. Hiermee verbeter je je darmflora, spijsvertering en algehele gezondheid. Op basis van witlofwortel gemaakt. Ik gebruik het zelf in mijn toetjes, maar ook in een omelet en in salades.

Website: https://www.wholefiber.nl/ 


Givaudan Vika Food Ingredients

Vika Food is een bedrijf, dat gespecialiseerd is in kaasproducten. Daarnaast maken ze ook fonds en marinades. Givaudan, de wereldleider in smaken en geuren, nam Vika bv in 2017 over als onderdeel van zijn 2020-strategie om de capaciteiten voor zijn klanten te versterken.

 

Het bedrijf bevindt zich niet op de bekende industrieterreinen, maar naast de NIZO, aan de N224. Website: https://www.givaudan.com/ 


Delinuts

Delinuts en noten zijn al jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Delinuts is naast noten namelijk ook dé specialist op het gebied van pinda’s, zuidvruchten en rijstcrackers. Vanuit deze expertise is het assortiment bovendien uitgebreid met diverse aanverwante artikelen. Het bedrijf volgt de markttrends op de voet en volgt de ontwikkel van nieuwe, innovatieve producten en verpakkingen.
Website: https://www.delinuts.nl/nl-nl/ 


Riedel

Sinds 1966 gevestigd in Ede, met als reden de hoge kwaliteit van het grondwater hier. Het huidige kantoor stamt uit 1981-1984. Bekend van merken zoals Appelsientje, CoolBest en DubbelFrisss. Hiermee is Riedel marktleider in Nederland binnen de categorie fruitige dranken. 

Website: [ klik hier ]


Bionext |World Food Center

Bionext is een ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding: zij verbinden de keten van boer tot consument. Vanuit het World Food Centre in Ede zorgen zij met een groep bevlogen medewerkers voor de belangenbehartiging van biologisch op het gebied van wetgeving, onderzoek, publiciteit, en marktontwikkeling.

Website: https://bionext.nl/