Bunschoterpad | Ede Centrum | Toen en Nu

Tot 1970 was het Bunschoterpad een smal pad, gelegen tussen Kreelseweg en de Kleefseweg. Beide wegen zijn door de aanleg van de Raadhuisstraat verdwenen. Een deel van het begin van de Kreelseweg is nu bevorderd tot Bunschoterpad. De loop van de Kreelseweg is nog te herkennen aan een rijtje oude eiken, die tot in de tuin van de nieuwe huizen hier lopen.


TOEN: 1960. Rechts het huis van de weduwe Janssen aan het oude Bunschoterpad vóór de sloop. In de houten woningen (links) wonen op Kleefseweg 28, G.J. Roseboom, op nummer 30, G. Heijink, op nummer 32 J.L.W.M. Pape. Deze huizen werden in maart 1972 afgebroken. Bron: Gemeentearchief Ede.

NU: 2021. Het huidige Bunschoterpad. De bomenrij geeft de loop aan van de vroegere Kreelseweg.

TOEN: 1964. Duidelijk is te zien dat het ook echt een pad was. De houten huizen verderop staan aan de Kleefseweg en zijn in 1972 afgebroken. Bron: Gemeentearchief Ede.

NU: 2021. De vroegere Kreelseweg, die nu als naam Bunschoterpad heeft gekregen. Gezien vanaf de Bospoort. Het vroegere Bunschoterpad liep iets zuidelijker. Dat stuk heet nu: Verlengde Amsterdamseweg.