Bennekom | bezienswaardigheden

Bennekom is vooral in trek bij toeristen die verblijven in de buurt van Ede. Het moet het hebben van het kleine gezellige centrum en de bosrijke omgeving aan de andere kant en de nabijheid van het open Binnenveld en vlakbij gelegen Wageningen en het rivierengebied. Er zijn bekende feestdagen, zoals de Vlegeldag tijdens de Heideweek. Alle foto's: (c) Allard Bijlsma.


Kijk & Luister Museum | Kerkstraat

Adres: Kerkstraat 1, 6721 VA Bennekom. Meer over het museum in deze site: [ klik hier ]. Website museum: https://kijkenluistermuseum.nl/ 


Havezathe Boekelo | Achterstraat

Uit de middeleeuwen stammende boerderij, tot 1646 een versterkt adellijk huis met een gracht rondom. Sinds 1700 in gebruik als boerderij. In 1949 gerestaureerd. Nu een Rijksmonument. Het huis in niet te bezoeken. Aan de zuidkant loopt een pad, vanaf waar het huis goed te zien is. 


Bart van Elstplantsoen

Het vrij toegankelijke plantsoen is ontworpen door architectenbureau Bleeker Nauta. Ieder jaar in maart (deze foto's: 22 maart 2022), bloeien de prunussen (prunus yedoënsis) hier uitbundig. Op 4 mei vindt hier de dodenherdenking plaats. Meer over de park en het ontwerp: http://www.bleekernauta.nl/bart-van-elstplantsoen-bennekom 


Landgoed Hoekelum | Bennekomseweg

Het landgoed is vrij toegankelijk. Het kasteel is niet te bezichtigen. Op het terrein is een lunchroom aanwezig: de Koffiekamer. In deze website zijn diverse pagina's gewijd aan het Landgoed Hoekelum: [ Onderdeel Mooi Ede ], [ Landgoederen]  en [ Toen en Nu ].