Home » Thema's » Kunst en cultuur » Streetart

Streetart  | Kunst en cultuur in Ede

Enkele decennia geleden werd (vooral) in de nachtelijke uren clandestien graffiti gespoten op muren en in tunnels. De gemeente Ede heeft inmiddels een meer actief beleid, bij het juist stimuleren van straatartiesten. Zo is het viaduct onder dec A30, bij de Dwarsweg, helemaal vrijgegeven. Dit in nauwe samenwerking met Astrant. Inmiddels kun je in en rond Ede een mooie verzameling Street art-kunst vinden.  Wil je zelf zien waar je in Ede Street art vindt? Kijk dan hier: https://ede.streetartcities.com/ Een mooi artikel van een paar jaar terug: https://weekendtoerist.nl/streetart-ede-nederland/ 


Airborne  |  A12/ Wijde Veld

In 2021 is de tunnel onder de A12, vlakbij het Wijde Veld, aan beide kanten voorzien van streetart met de airborne als thema. Op 25 september is de vernieuwde 'Wijde Veldweg' tunnel geopend door burgemeester René Verhulst. 

Artiesten: Klaas Lageweg, Derm's Bad Taste & Simon Mannaerts. Zij vertaalden alle drie hun visie op de luchtlandingen in Ede in 1944. Van stillevens tot voertuigen, tot vluchtelingen.


Eekhoorn  |  Ericalaan

Created by Combolution ART

Ericalaan - Vincent William - Combolution 2020 – Op verzoek van omwonenden van de Ericalaan werd het nutshuis aan de straat voorzien van een Veluwe gerelateerde mural. Gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Ede.

Zie: https://ede.streetartcities.com/artworks/30754 


Astrant  |  Kuiperplein


Keesomtunnel en Riedel


Viaduct A30  |  langs spoorlijn Utrecht-Arnhem