Het maken van streetart | legaal en illegaal

In de krant lees je regelmatig dat er weer in Ede een streetart-kunstwerk is bijgekomen. Het jongerenplatform Astrant speelt hierbij een grote rol en bemiddelt tussen gemeente en kunstenaars. De meeste streetart-kunstenaars komen niet uit de omgeving van Ede. Vanuit heel Nederland, maar ook uit België en Duitsland worden artists uitgenodigd voor gerichte opdrachten. Wordt er alleen maar in opdracht spoten? Nee hoor. Alle foto's: (c) Allard Bijlsma.


Illegaal spuitwerk | spoorlijn

Begin 2023 is er een geluidswal geplaatst tussen de kop van de Parkweg en de spoorlijn. Aan de Parkwegkant ziet het er netjes uit en laat Prorail het geheel begroeien met klimplanten. Kijk je aan de spoorkant, dan kom je een bijna een kilometer lang streetart-werk tegen, geheel illegaal aangebracht. Het bestaat vooral uit de handtekening van de kunstenaars.

Deze foto's: november 2023.


Jaarlijks legaal event | viaduct Kievitsmeent | 2023

Jaarlijks vindt een groot event plaats bij het viaduct aan de Kievitsmeent, langs het spoor; onder de A30. Meer dan 50 artists waren hier 3 en 4 juni 2023 actief. Op deze pagina een impressie.

Aan het werk op zondag 4 juni.

Detailbeelden van 7 juni 2023, zonder bouwsteigers.


Als voorbeeld | pipo | Pieter Poorts

Uit de buurt van Uden (Langenboom) is Pieter Poorts afkomstig. Hij vult een stuk van de muur op de 1e 'etage'. Zijn artiestennaam is: PIPO. Voor meer over zijn werk: [ klik hier ] en [ klik hier ] voor zijn portfolio. Hij maakt ook wandschilderingen en schilderijen.

Hier is Pieter aan het werk, op zondag 4 juni 2023.

Zijn werk, gezien op 7 juni 2023, zonder bouwsteigers.