Appartementen in Ede  |  gebouwd tussen 2011-2020

In Ede lijkt het sinds de jaren '70 de gewoonte om huizenblokken af te breken en die vervolgens te vervangen door appartementen. In deze sectie panoramafoto's van enkele van deze complexen. Alle foto's: (c) Allard Bijlsma.


Parkveste | Parkweg | 2019-2020

Architectenbureau: ZAAK VAN NN. Het is een appartementengebouw met 29 huurwoningen voor de vrije sector, op de kop van de Parkweg. Rockpanel Woods gevelplaten met een verticale schijnvoeg drukken een duidelijk stempel op dit project. Het gebied is hier nog in ontwikkeling. Schuin tegenover dit complex, verrijst in 2022 nóg een appartementencomplex.


De Verbinding | Simon Stevin | 2020

Architectenbureau: MIX architectuur. Betreft diverse gebouwen met koopappartementen. Ze worden zo aangeprezen: stelt u zich eens voor: zittend op uw royale balkon, omringd door groen en bomen, geniet u van de rust, ruimte en het fantastische uitzicht op de rand van de Zuid Ginkelse Hei. Dat is wonen in een appartement van De Verbinding.


Simon Stevin | 2019-2020

Hier zijn 90 luxe huurappartementen ontwikkeld. De gebouwen liggen tussen de oude Simons Stevinkazerne en de Parklaan. Het gebied rondom is nog in ontwikkeling.


De Kolonel | Kazernelaan | 2017-2018

Huurcomplex, vlakbij de Bergansiuskazerne. De vormgeving van het complex is aangepast aan de vormgeving van de bestaande kazernegebouwen en de vrijheid van de natuur. Op dit terrein is een appartementencomplex gerealiseerd met vier verdiepingen. Het wooncomplex omvat totaal 37 diverse appartementen, variërend in type en woonoppervlakte. Het complex is opgedeeld in drie vleugels van elk drie appartementen per laag en een parkeergarage in de onderlaag. Bij elk appartement behoort een parkeerplaats in de garage. Daarnaast zijn er bij beschikbaarheid parkeerplaatsen te huur. Architectenbureau: MIX architectuur


Elias Beeckmankazerne | 2017-2018

Het betreft een renovatie van een bestaand historisch kazernegebouw. Hier is een zorglocatie met 50 tot 60 kamers en verschillende faciliteiten voor ouderen en zorgbehoevenden gevestigd. Ook is er ruimte gecreëerd voor maximaal twintig nieuwbouwappartementen.


Zorgcentrum Maanderzand | 2016-2017

Betreft nieuwbouw op de plek waar al een bejaardentehuis stond.


Zorgcomplex Bethanië | 2011-2014

Voor de Stichting de Oldenhof en SWHE Bethanië werd het woon- zorg- en dienstencomplex Bethanië, aan het Platteelhof te Ede, ontwikkeld en gebouwd. Bethanië biedt 4 blokken aan waaronder de blokken 1, 1a en 1b.  21 zorgeenheden in de vorm van 3 groepswoningen, 36 verpleegappartementen, het Hospice met 5 appartementen, diverse praktijkruimten, een huisartsenpraktijk, het zwembad, de kerkzaal, het restaurant met de grootkeuken, het kinderdagverblijf en de kantoorruimten.