World Food Experience | 2023 | Toekomst  van  Ede 

Onderdeel van het World Food Center, wordt de in 2023 te openen World Food Experience, een interactieve ervaring over het voedsel van de toekomst. In en achter de Mauritskazerne wordt daarvoor een groot museum en presentatieroute ontwikkeld. Bedoeling en hoop is dat de experience per jaar enkele honderdduizenden bezoekers gaat trekken. Opening loopt vrijwel parallel met de ontwikkeling van het nieuwe station, dat de meeste van deze bezoekers moet gaan verwerken. In 2022 presenteert het WFE zich van 14 april t/m 9 oktober op de Floriade in Almere. Recente foto's: (c) Allard Bijlsma. Logo: WFE.


World Food Experience | het plan

In 2023 opent in de oude Mauritskazerne een prachtige interactieve experience met 'food' als thema. Via onderstaande filmpjes kun je een goed beeld krijgen van hoe het er allemaal uit komt te zien. Eind september 2021 is alle geld van gemeente en provincie hiervoor goedgekeurd. April 2022 werd de naam bekend: World Food Experience.

Ik heb een audiotour gemaakt, die je online kunt volgen of tijdens een wandeling over het terrein: https://izi.travel/nl/aba5-ede-world-food-center-experience/nl 

Serie promotievideo's en een informatiebijeenkomst voor omwonenden (video), Sfeerbeelden: Projectbureau WFE.

Voorlopige plattegrond van de te ontwikkelen Experience | voorjaar 2022 | (c) Projectbureau World Food Experience.

Uitleg bij de nummers; tevens looproute: (1) ingang, (2) tickets kopen, (3) opstelruimte voor theater, (4) belevingstheater, (5) plantenkas,
(6 t/m 12) themaruimtes, (13) restaurant, (14) winkel en uitgang. 


Presentatie op de Floriade 2022

Op de Floriade presenteerde het World Food Experience van Ede zich vrij onopvallend op perceel 141.


In een soort van 360 graden-bioscoop werd een inleiding gegeven op de opdracht waar voedselproducenten in de toekomst voor staan. Het WFE in Ede krijgt een moderne bioscoop, met een draaiende zaal. Deze bioscoop wordt achter de Mauritskazerne gebouwd (waar nu de bananenkas staat) en vormt straks de start van een bezoek aan de Food Experience.