Museum Arnhem  |  op auto- en treinafstand van Ede

Bij Museum Arnhem kun je je hele leven blijven leren over kunst, kunstenaars, de wereld en jezelf. We zoeken altijd naar toegankelijke en verrassende manieren om met onze bezoekers naar kunst te kijken en in gesprek te gaan. Herbergt grote collectie schilderijen van de stroming 'het magisch realisme'. Museum Arnhem is verbouwd en uitgebreid. Het vernieuwde museum is in mei 2022 heropend. Website: https://www.museumarnhem.nl/Alle foto's: (c) Allard Bijlsma.


Fiets: 53 min. Auto: 20 min. Trein: op loopafstand van station Arnhem-Centrum.


Het vernieuwde museum | 2022

Begin 2022 heropende het museum, na een jarenlange verbouwing. Er is een mooi stuk aangebouwd, maar helaas is de unieke sfeer van het oude museum verdwenen. Ik kwam er jaarlijks meerdere keren, om te genieten van de depot-achtige opzet van de afdeling neorealisten. Helaas is deze sfeer helemaal verdwenen. Wat overblijft: een mooi museum met moderne kunst, veel magisch-realisten, een leuke beeldentuin en een uniek uitzicht over de Nederrijn.


Foto's van 2015/2016

Deze foto's zijn uit 2015 en 2016, dus van voor de verbouwing. Zie de drie foto's met de collages van werken, waar je zo een uur naar kon blijven staren.