Distributiebedrijven  |  Werkgelegenheid

Ede herbergt diverse landelijk en internationaal bekende distributiebedrijven. De centrale ligging binnen Nederland en de bereikbaarheid spelen hierbij een belangrijke rol.  Hieronder een greep uit enkele bekende Edese 'distributie'-bedrijven. Alle foto's: (c) Allard Bijlsma.


Iddink VO

Iddink VO | leermiddelendistributie
Als vanouds levert Iddink (onderdeel van Sanoma Learning) jaarlijks aan honderdduizenden leerlingen binnen het voortgezet onderwijs in Nederland en Vlaanderen in de zomermaanden de schoolboeken voor het komende studiejaar uit.  Er zijn in Nederland maar twee partijen actief op dit gebied. Honderden vakantiekrachten zijn hier in de maanden mei-juli hard aan het werk. Iddink heeft aan de Galvanistraat een kantoor en op twee plekken in Ede opslag- en inpakhallen. Naar website: [ klik hier ]


Plantion

Plantion | bloemenveiling
Dagelijks kopen inkopers verse bloemen en planten voor hun bedrijven op deze bloemenveiling. Hoveniers komen naar het groencentrum voor een uniek assortiment bomen en struiken. En detaillisten halen bloemen, planten en accessoires in het groothandelscentrum. In de afmijnzaal in Ede worden vanaf 06.00 uur partijen bloemen, kamer- en tuinplanten op drie klokken geveild. 

Naar website: [ klik hier ]


AG Transport

AG Transport | distributiecentrum
Een nieuw distributiecentrum van AG Transport aan de Daltonstraat in Ede, is geopend in de zomer 2021. Het pand, met een oppervlakte van 28.000 vierkante meter, is gerealiseerd naast bloemenveiling Plantion op het Edese bedrijventerrein BT A12. Het hoofdkantoor van de logistieke dienstverlener is gevestigd in Lunteren. Verder heeft het bedrijf nog vestigingen in Beuningen en een nieuwbouwlocatie in Nijmegen.
Naar website: [ klik hier ]