Zorginstellingen  |  Werkgelegenheid

In dit onderdeel aandacht voor enkele bekende zorginstellingen in Ede. Alle recente foto's: (c) Allard Bijlsma.


Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) is een van oorsprong christelijk, algemeen ziekenhuis in Ede. Het heeft meer dan 400 bedden en circa 2600 medewerkers. In 1987 fuseerden het Julianaziekenhuis in Ede, het Protestants-Christelijk Streekziekenhuis in Bennekom en het Pieter Pauwziekenhuis in Wageningen. In 1990 kwam daar ook het Julianaziekenhuis Veenendaal in Rhenen bij.  In 1992 kwam er toestemming voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis in de Edese wijk Rietkampen. In 2000 werd het onder de naam Ziekenhuis Gelderse Vallei geopend.


Klinkenberg  (Vilente)

De Klinkenberg zat eerst in de in 2022 af te breken flat met dezelfde naam, toen jarenlang in de oude Elias Beeckmankazerne en nu eindelijk op z'n plek. Kleinschalige zorg, gezellig, huiselijk en veilig, in een gebouw dat door de bewoners in het voorjaar van 2018 in gebruik is genomen. Het complex bestaat uit een aantal geschakelde gebouwen, met een binnenhofje en parkachtige tuinen rondom, waar men heerlijk kan wandelen. 


Bethanie

Dit huis voor ouderen zat eerst tussen de spoorlijn en de Stationsweg, maar heeft in 2012 nieuw gebouwd op de vroegere Klinkenberg.

Bethanië onderscheidt zich door haar specifieke christelijke identiteit, de persoonlijke en kleinschalige zorg en haar comfortabele huisvesting, vlak bij het centrum in een prachtige groene wijk. In het complex is een hospice aanwezig.


Huize de Compagnie

Verzorgingshuis Huize De Compagnie is gevestigd in het oude mess-gebouw op het historische Elias Beeckman-kazernecomplex. Een luxe, kleinschalige zorgvilla waar aandacht, warmte en de beste persoonlijke zorg centraal staan. Huize De Compagnie is gevestigd op de kop van de voormalige appèlplaats. Het kazerneterrein met haar Rijksmonumentale gebouwen is geheel herontwikkeld, waarmee de bewoner winkels en andere voorzieningen binnen handbereik heeft.