Home » Thema's » Duurzaamheid » Duurzame initiatieven

Duurzame initiatieven  |  Duurzaamheid

De meeste duurzame initiatieven zullen op termijn doodnormaal zijn, want alles moet 'duurzaam' worden, maar anno nu is het nog wel mogelijk wat bedrijven te noemen die extra aandacht besteden aan het milieu. Een paar voorbeelden:

Ken je nog andere mooie initiatieven? Geef ze me dan door via dit [ formulier ].


Laadpalen in Ede

Heb je een elektrische auto en je moet in Ede gebruik maken van een laadpaal? Je kunt dan het beste op Google maps kijken, waar alle laadpalen op staan aangegeven. Die zijn mooi verspreid over de stad Ede. Op meerdere plekken is plaats voor 4 of meer auto's, zoals op het Bunschoterplein. Daar hoef je 's avonds na 18.00 uur geen parkeergeld te betalen.

Links: het Bunschoterplein.
Rechts: bij het gemeentehuis (Raadhuiszaal).


MyWheels | auto verhuur

Altijd een deelauto op loopafstand. Huur per uur. Geen vaste kosten per maand. Alles geregeld, van onderhoud tot verzekeringen. In Ede mogelijk: ENKA-terrein (Spinnerij), Valkestein (Proosdijpark) en Lindenhorst (Veldhuizen). Er zijn elektrische en niet-elektrische auto's te huur. Werkt via een app.
Foto's: Spinnerij.

Website: https://mywheels.nl/ 


Recycling | gekapte bomen

Het World Food Center-terrein is een oud defensieterrein. Om het terrein schoon en veilig te krijgen is er grondig gesaneerd. Uiteindelijk moest daardoor een redelijk aantal bomen het veld ruimen. Veel sparren zijn dicht op elkaar geplant door defensie, om het terrein aan het oog te onttrekken. Dit zijn lange hoge bomen zonder takken, prima plankenhout dus.

Van de bomen die zijn gekapt bleek een deel zeer geschikt als bouwmateriaal en dat heeft men nu apart gelegd op de gemeentewerf om te kijken of er men er zaken van kunnen maken die we op het World Food Center kunnen gebruiken. 

Planken voor de woningen, banken voor de openbare ruimte, of speeltoestellen, bijvoorbeeld; dat scheelt weer in kap elders en scheelt een transport naar Ede.

Voorbeeld van wat ervan gemaakt is, zijn de bankjes en wegwijsborden bij de kazernelaan, aan het begin van het gebied van het World Food Center. Je vindt ze (stip op kaart) vlakbij het Smaakpark en aan de route waar volgend jaar de Parklaan komt te lopen (lijn op kaart).

Naar artikel: [ klik hier ]


Keobike | deelfietsen

Een dagje op de fiets de omgeving verkennen, geen zin om vanaf de bushalte nog een stuk te lopen of wil je na je werk nog even naar een vrijdagmiddagborrel in de stad? Met de KeoBike app huur jij een fiets wanneer jij dat wilt. Met behulp van jouw smartphone reserveer je een fiets of haal je hem direct uit een carrousel. Met één druk op de knop op je smartphone open je het slot en fiets je weg! De fietsen staan onder meer aan de Lumièrestraat en bij het gemeentehuis (foto).
Enthousiast? 
Vind een fiets!


Urbee | elektrische deelfietsen

In Ede vind je een Urbee Hub in de nieuwbouw woonwijk Enka. Met jouw Urbee account krijg je toegang tot een elektrische fiets! Meld je aan om meteen op pad te gaan met een fiets, wanneer jij het nodig hebt. In Ede mogelijk in het ENKA-gebied. Werkt via een app.

 

 

 

Opmerking: de Urbee-kaart geeft niet aan dat er in Ede iets valt te huren, wat dus wel zo is.

Website: https://urbee.nl/ 


Hely | deelauto's

In Ede vind je een Hely Hub in de nieuwbouw woonwijk Enka. Met jouw Hely account krijg je toegang tot alle voertuigen in Ede en Hely Hubs in andere steden! Meld je aan om meteen op pad te gaan met een voertuig naar keuze, wanneer jij het nodig hebt. Werkt via een app.

 

 

 

 

Website: https://www.hely.com/ede