Binnensporten | Sport en ontspanning

Hieronder een kleine greep van binnensporten die in en rond Ede mogelijk zijn. Wil je jouw vereniging ook op deze pagina? Geef die dan door (met adres en weblink) via dit [ formulier ]. Alle foto's: (c) Allard Bijlsma.


Tennis & squash/padel | Tesqua

Wie indoortennis zegt, zegt Tesqua. Met 15 tennisbanen (8 gravelbanen buiten, 7 binnenbanen) is Tesqua het grootste tennispark in de regio. Als lid kan je kosteloos een baan reserveren om lekker een balletje te slaan. Iedere week is er bij Tesqua tennis toss. Sport, ontspanning en ontmoeting komen hier samen. Beginner of gevorderd, iedereen is van harte welkom. Houd je meer van squashen of padellen? Dan kan je terecht op één van de banen daarvoor.  Website: https://tesqua.nl/ 


Waterpolo (Polar Bears) | De Peppel

Polar Bears is een Zwem & Poloclub uit Ede. Polar Bears heeft meer dan 400 leden en is aangesloten bij de KNZB. De vereniging heeft onder andere een synchroonzwem- en waterpolo-afdeling. Binnen de gemeente Ede is Polar Bears de grootste en oudste zwemvereniging. Met name het constante, hoge niveau dat binnen het waterpolo wordt bereikt is kenmerkend voor de club. De waterpoloafdeling kent vele Nederlandse Kampioenschappen en de vereniging leverde internationals voor het Nederlands waterpoloteam.
Website: https://www.polarbears.nl/ 


Squash/padel Ede | Peppelensteeg

Squash?padel Ede biedt faciliteiten voor squash- en padelliefhebbers. Met de 11 banen die het centrum heeft is Squash Ede één van de grootste squash/padel-centra in Gelderland. Voor iedereen is het een uitdagende sport die makkelijk te leren is. Squash is een sport voor jong en oud. Zowel de beginnende, als de gevorderde speler kan bij ons terecht. Naast toernooien en diverse competities worden er ook andere activiteiten georganiseerd.
Website: http://www.squashede.nl/ 


Topsport | Van der Knaaphal

De Van der Knaaphal in Ede werd in 2018 geopend. Een topsporthal waar veel sporten samenkomen en waar sporters en studenten zichzelf kunnen ontwikkelen. Het Regionaal Multisport Talenten Centrum (RMTC) is er ook gevestigd. Daar worden diverse sportprogramma’s gefaciliteerd die eenzelfde visie hebben als het gaat om talent. Topsport Gelderland heeft daar een nadrukkelijke rol in. Men wil sportaanbieders samen laten werken en kennis laten delen. Tegelijk wil men talentvolle sporters beter maken in hun sport.
Website: https://www.vanderknaaphal.nl/ 


Zwembad | De Peppel

Baantjes trekken of recreatief zwemmen: bij zwembad De Peppel kan het allemaal. Het zwembad heeft ook een bandenglijbaan, familieglijbaan en gewone glijbaan. 

In de jaren '70 zat het zwembad in een ander gebouw, hier in de buurt.
Website: https://zwembadede.nl/