Fietstunnel Emmalaan | snelfietsroute

In het najaar van 2018 heeft de gemeenteraad besloten tot de aanleg van een fietstunnel onder de Emmalaan, in het tracé Ede-Wageningen. Op dit moment is de aanleg vertraagd, door de aangescherpte stikstofregels. Onduidelijk is of de bouw door kan gaan. Deze fietstunnel sluit straks aan op het verlaagd aan te leggen fietspad, dat voor het appartementencomplex De Witte Hinde vanaf 2024 onder het spoor gaat. De Stationsweg wordt fietsvriendelijker en zo ontstaat een deel van het fietstracé Ede-Wageningen. Alle foto's: (c) Allard Bijlsma.


Zicht vanaf het station over de Emmalaan heen. Hieronder komt de fietstunnel, die links aansluit bij de nieuwe Parklaan. Situatie juni 2022.

Zicht vanaf de Emmalaan richting het huidige station Ede-Wageningen. Onder de spoorlijn komt in 2024 een fietstunnel, die aansluit op de te bouwen fietstunnel aan de Emmalaan. Situatie juni 2022.

Uitleg bij de kaart: witte lijn= fietsroute Ede-Wageningen, (0)= toekomstige tunnel voor fietsers, (1)= Emmalaan richting Tooroplaan, (2)= toekomstige station Ede-Wageningen, (3)= Parklaan (Klinkenbergerweg/Bennekomseweg), (4)= Akulaan.  Wil je het gehele plan inzien? [klik hier ]      (c) kaart: Gemeente Ede.