Short-walks | ontwikkeld voor de Atlas van Ede
Kies waar je wilt vertrekken ...

Algemene informatie

Deze wandelingen van maximaal 1 uur zijn exclusief ontwikkeld voor de Atlas van Ede en gratis beschikbaar.

Veel online aangeboden wandelingen zijn tientallen kilometerslang, terwijl je misschien gewoon even de benen wilt strekken, in een werkpauze een rondje wil lopen, een paar dagen verblijft in de Reehorst of het Akoestikum, je hond wilt uitlaten of simpelweg geen fan bent van lange-afstands-wandelen.

Bij elke route zit een: foto-diashow, een (afdrukbare) routebeschrijving en een overzicht van de bezienswaardigheden. Ze worden regelmatig herzien en aangepast.

Of loop van station naar station

Startpunt routes

Deze korte wandelingen (short walks) starten óf bij station Ede-Wageningen óf station Ede-Centrum óf een (gratis) parkeerterrein elders in of in de buurt van Ede. Het is ook mogelijk van station Ede-Centrum (aan de spoorlijn Ede-Amersfoort) naar station Ede-Wageningen (aan spoorlijn Arnhem-Utrecht) te lopen of andersom.

Startpunten wandelroutes

Met blauw zijn de beide stations van Ede aangegeven.
Met rood aangegeven zie je parkeerterreinen waar minimaal twee tochten starten.

Overzicht van een selectie van de short walks door Ede

Wil je wat opsteken?

Bij elke route wordt voor maximaal 10 plekken iets kort uitgelegd. Onderaan elke route is een reeks links voor 'vervolgstudie' opgenomen, steeds verwijzend naar eigen informatie en foto's binnen de Atlas van Ede. Er zijn ook video's, 360-graden- en drone-opnames beschikbaar.

Oranje= vertrek vanaf Ede-Wageningen | Blauw= vertrek vanaf Ede-Centrum | Groen= vertrek vanaf een parkeerterrein. 
Let op:
de beschreven wandelroutes komen beschikbaar in de loop van 2024. Elke paar weken komt er een nieuwe uit.


De maker

De maker (Allard Bijlsma), is geboren en getogen in Ede en heeft geografie en geschiedenis gestudeerd. Al in de jaren '80 ontwikkelde hij fietsroutes voor de Streek-VVV. Hij verzorgt regelmatig rondleidingen langs planologische projecten in Ede. In de pauze van zijn eigen werkdagen, zet hij regelmatig een nieuwe route uit.

Beschikbaarheid

De beschreven wandelroutes zijn of komen beschikbaar in de loop van 2024. Elke paar weken komt er één nieuwe uit. Zie via: www.facebook.com/atlasvanede.  Abonneer je hier als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe routes.