Short-walks | ontwikkeld voor de Atlas van Ede
Kies waar je wilt vertrekken ...
Of loop van station naar station

Startpunt routes

Deze korte wandelingen door Ede (short walks) starten óf bij station Ede-Wageningen óf station Ede-Centrum óf station Lunteren óf een (gratis) parkeerterrein in of in de buurt van Ede. Je kunt ook van station Ede-Centrum (Ede-Amersfoort) naar station Ede-Wageningen (Arnhem-Utrecht) lopen of andersom. URL: www.wandelendoorede.nl 

Startpunten wandelroutes

Met blauw zijn de beide stations van Ede aangegeven én station Lunteren.
Met rood aangegeven zie je parkeerterreinen waar minimaal twee tochten starten.


Algemene informatie:

Deze wandelingen door en rond Ede van maximaal 1 uur zijn exclusief ontwikkeld voor de Atlas van Ede en gratis beschikbaar. Dit zijn de beste wandelroutes als je een korte wandeling wilt maken. Veel online aangeboden wandelingen zijn tientallen kilometerslang, terwijl je misschien gewoon even de benen wilt strekken, in een werkpauze een rondje wil lopen, een paar dagen verblijft in de Reehorst of het Akoesticum, je hond wilt uitlaten of simpelweg geen fan bent van lange-afstands-wandelen. Bij elke route zit een: foto-diashow, een (afdrukbare) routebeschrijving en een overzicht van de bezienswaardigheden. Ze worden regelmatig herzien en aangepast. Dit onderdeel is rechtstreeks bereikbaar via: www.wandelendoorede.nl 

Wil je wat opsteken?

Bij elke route door en rond Ede wordt voor maximaal 10 plekken iets kort uitgelegd. Onderaan elke route is een reeks links voor 'vervolgstudie' opgenomen, steeds verwijzend naar eigen informatie en foto's binnen de Atlas van Ede. Er zijn ook video's, 360-graden- en drone-opnames beschikbaar. Dit zijn wandelroutes door en rond Ede, waar je ook nog wat bij opsteekt!


De maker

De maker (Allard Bijlsma), is geboren en getogen in Ede en heeft geografie en geschiedenis gestudeerd. Al in de jaren '80 ontwikkelde hij fietsroutes voor de Streek-VVV. Hij verzorgt regelmatig rondleidingen langs planologische projecten in Ede. In de pauze van zijn eigen werkdagen, zet hij regelmatig een nieuwe route uit.

Beschikbaarheid

De beschreven gratis wandelroutes door en rond Ede zijn of komen beschikbaar in de loop van 2024. Elke paar weken komt er één nieuwe uit. Zie via: www.facebook.com/atlasvanede.  Abonneer je hier als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe routes.