03e. Renovatie en nieuwbouw ENKA-fabriek  |  Mooi Ede

Bij het sluiten van de fabriek is gelukkig direct goed nagedacht welke onderdelen van de oude fabriek bewaard zouden moeten blijven. Omdat vlak daarna er een economische crisis was, heeft het vele jaren geduurd voordat de plannen geheel konden worden verwezenlijkt. In het jaar 2022 komen veel renovaties tot een einde en is pas goed te zien hoeveel moois er bewaard kon blijven. Wil je de nieuwbouwontwikkelingen op het ENKA-terrein volgen? [ klik dan hier ]. Alle foto's: (c) Allard Bijlsma.


Renovatie en vernieuwbouw

Klik op een foto voor een vergroting en een diashow.


Voortgang vernieuwbouw 

Muurwoningen in 2021

Muurwoningen in 2022

Binnen de oude carré


Aan de achterzijde van de carré zijn kleine appartementen gerealiseerd.


Muurwoningen carré

Situatie oktober 2022.  De muurwoningen zijn direct achter de oude muren van de carré gebouwd. Je woont dus in echte nieuwebouw, maar met her en der de uitstraling van een industrieel monument.


Nieuwbouw aan de spoorzijde

De meeste nieuwbouw vindt op dit moment plaats aan de spoorzijde. Hier verrijzen meerdere appartementencomplexen en verder wordt er hard gewerkt aan het nieuwe station Ede-Wageningen. Wil je de nieuwbouwontwikkelingen op het ENKA-terrein volgen? [ klik dan hier ]. En [ hier ] vind je alles over de voortgang van de bouw van het nieuwe station.Nieuwbouw: Woonstede

Nieuwbouw: Hartogshof

Nieuwbouw: station