Helden van de Heide | wonen op de Elias Beeckman sportvelden

Op de vroegere militaire sportvelden verrijzen binnenkort drie appartementengebouwen, met namen als 'De Arthur' en 'De Elias'. Idee is dat waar vroeger 'de helden van defensie' aan sport deden, straks gewoond wordt op (flinke) loopafstand van de Ginkelse Heide. Vóór het bouwterrein wordt al gewerkt aan de Parklaan, die zal zorgen voor een goede ontsluiting van dit gebied. Op de website van het project is de Parklaan nog niet geheel ingetekend, wat een beetje een te groen beeld geeft van de omgeving. Op het terrein zelf staan nu geen bomen. Er komen twee torens met koopwoningen en één met huurwoningen. Woningtypen lopen van studioformaat tot penthouse. Voor voorzieningen moeten de bewoners straks naar het Centrum of naar winkelcentrum De Spindop (Parkweg). De bouw start eind 2023. De geplande oplevering van de eerste woningen is eind 2024/begin 2025. Dan is ook het nieuwe station klaar en ligt de Parklaan voor de deur. Alle recente foto's: (c) Allard Bijlsma.


Impressie

Bron: https://www.nieuwbouw-kazerneterreinen.nl/ Rechtsboven: huidige bebouwing Elias Beeckman.


Kaart plangebied 

Uitleg bij de nummering: (1)= geplande locatie Helden van de Heide, (2)= Parklaan in aanleg, (3)= vroegere Elias Beeckman-kazerne, (4)= groen bostoegang via Sijsseltselaan, (5)= vroegere Van Essenkazerne, (6)= bosgebied de Sijsselt.   Bron kaart: www.nieuwbouw-kazerneterreinen.nl.


2024

Situatie april 2024

(c) Philip Bos | maart 2024

Situatie maart 2024


2023

Situatie november 2023

Situatie mei 2023: de bouw is van start gegaan.

Situatie 24 februari 2023. Zicht richting de Parklaan in aanleg. Rechts staan de oude kazernes 'Elias Beeckman'. In tegenstelling tot de impressietekening van de makelaar, zijn er binnen het bouwgebied geen bomen te zien. Die hebben er de laatste 100 jaar ook niet gestaan.De sportvelden | defensieperiode

Zicht op de Elias Beeckmankazerne met onderaan de sporthal en het begin van de sportvelden.
Jaartallen onbekend. Bron: Facebook "Verbindingsdienst Elias Beeckman Kazerne'.