Het actuele weer in Ede  |  in de benen

Het is niet moeilijk om op internet de huidige weerssituatie op te vragen. Let op met het gebruik van Buienradar: die geeft een verwachting weer voor mogelijke neerslag, maar dat hoeft niet te kloppen uiteindelijk! Klik op een kaart om naar de pagina van dit weerbureau te springen. Je krijgt daar nog meer en nog actuelere informatie te zien dan.

Websites om te bezoeken voor je vertrekt:


Buienradar | actuele neerslagverwachting

Deze kaart geeft de bevroren situatie van een aantal minuten terug weer. Klik op de kaart voor de meest actuele situatie en de voorspelling tot een uur vooruit.

Uitleg bij het weer | Atlas van Ede

Ede ligt centraal in Nederland. Wil je gaan wandelen of fietsen, dan zal je vooral willen weten of het gaat regenen, hoe warm of koud het wordt en hoeveel wind er staat:

Neerslag
De meeste regenfronten komen uit het westen en zuidwesten en in mindere mate uit het noordwesten. Vanuit het noorden en noodwesten komen vaker koufronten, met vaak korte en hevige buien. Tijdens zo'n bui kan de temperatuur (tijdelijk) sterk dalen. Er is dan gevaar voor onderkoeling. Vanuit het zuiden komen vaker warmtefronten met langdurige en druilerige neerslag. Zie [ hier ] voor de actuele neerslag, het zicht en een satellietkaart.

Temperatuur
Is de wind in de winter meerdere dagen oostelijk, dan neemt de kans op vorst toe. In de zomer volgt dan juist vaak een periode met zonnig weer. Hoe harder de wind waait, hoe lager de gevoelstemperatuur wordt. Let daarop in de winterperiode. Neem bij temperaturen boven de 20 graden voldoende water mee om te drinken. Zie [ hier ] voor de actuele temperatuur.
Wind
Een windkracht van 1-3 is prima om bij te gaan fietsen. Bij 4-5 is het wel handig als je elektrische ondersteuning hebt. Vanaf 6 raad ik af om nog een lange fietstocht te gaan maken. Ook moet je dan niet meer in een bos komen. Zie [ hier ] voor de actuele windkaart en [ hier ] voor verwachte windstoten. 


Lokale Buienradar

Deze bewegende kaart toont de neerslag van het afgelopen uur.

5-daagse verwachting

Deze bewegende kaart geeft de verwachte neerslag aan.

Meerdaagse verwachting