33. De omgeving van de Doesburgerdijk  | Mooi Ede

De Doesburgerdijk beschermde vroeger dit gebied tegen mogelijk hoog water in de Gelderse Vallei. Nu is het de noordgrens van de wijk Kernhem AB. Vanuit de wijk zijn tientallen doorsteekjes gemaakt naar de Doesburgerdijk, zodat dat een geliefde wandelstraat is geworden. Inmiddels is besloten ten noorden van de weg nóg een woonwijk (Kernhem CD) aan te gaan leggen. Bouw start in het jaar 2025. [ kijk hier ]. Alle foto's: (c) Allard Bijlsma.


Vanuit de groenstrook rond de wijk Kernhem kun je om de 50 meter doorsteken naar de Doesburgerdijk. In het groen vind je mooie watertjes en her en der houten wandelpaden. Het is een prachtig wandelgebied.

Uitleg bij de kaart: (0)= Doesburgerdijk (rood), (1)= laatste deel in de wijk Kernhem AB waar nog gebouwd wordt, (2)= plangebied Kernhem CD, (3)= landgoed Kernhem, (4)= winkelcentrum Parkweide, (5)= groene wandelstrook tussen wijk en Doesburgerdijk. De Doesburgerdijk wordt in het westen doorsneden door de A30.

Het gebied ten noorden van Doesburgerdijk is nu nog agrarisch gebied. Langs de weg staan diverse historische boerderijen. In de verte ligt de Doesburger eng met de Doesburgermolen.


Groenstrook tussen wijk en dijk

Vanuit de groenstrook rond de wijk Kernhem kun je om de 50 meter doorsteken naar de Doesburgerdijk. In de groenstrook vind je mooie watertjes en her en der houten wandelpaden. Het is een prachtig wandelgebied. Deze foto's: 2023.