ENKA-terrein uit de lucht (drone)  |  Mooi Ede

Een luchtfoto is altijd iets moois om te bekijken. Je kunt er soms minuten naar turen en zo elementen ontdekken waarvan je niet wist dat ze daar waren. Op deze pagina wat oude luchtfoto's en moderne drone-foto's, van ENKA-bewoner Remco van de Steeg. Deze foto's worden met toestemming gedeeld. (c) Dronefoto's: Remco van de Steeg.


ENKA-terrein: toen

TOEN: in de jaren '20 van de vorige eeuw. De carrévorm is goed te zien. Er was toen nog maar één schoorsteen. Rechts loopt de spoorlijn. (2)= Bennekomseweg, (3)= hoofdingang. Bron: defensie.

TOEN: circa 1995. Het bedrijf ligt er verlaten bij. Zichtbaar zijn de muur van de carré (rechtsonder), het EHBO-gebouw (midden) en het fabrieksdeel dat nu tot De Fietser behoort. Bron: Gemeentearchief Ede.


ENKA-terrein: nu

Zicht in noordwestelijke richting. Door het midden loopt de hoofdverbindingsweg, de Enkalaan. Links is het terrein van het HORA-park, dat aansluit op Landgoed Hoekelum. Helemaal linksboven zijn de twee windmolens aan de A30 te zien. (c) Dronefoto: Remco van de Steeg.

Mooi zicht op de beide schoorstenen. De carré is goed zichtbaar. Voorbij de spoorlijn ligt het World Food Center (midden) en het bos de Sijsselt (rechts). (c) Dronefoto: Remco van de Steeg.

Zichtbaar zijn het kantinegebouw, het EHBO-gebouw, gebouw De Fietser en midden boven, zie je het bouwterrein van het nieuwe station. (c) Dronefoto: Remco van de Steeg.