Home » Thema's » Stadsontwikkeling » Centrum

Centrum  |  Stadsontwikkeling

De afgelopen jaren zijn er in het centrum diverse grotere projecten uitgevoerd. Op deze pagina aandacht voor een aantal daarvan. In deze site lees je over de plannen voor het Centrum in de Stadsvisie Ede: [ klik hier ]


Telefoonweg | 2021-2022

In 2021 is gestart met de herinrichting van de Telefoonweg, voor het gedeelte vanaf de Molenstraat, tot de spoorwegovergang. Bedoeling was dit eind 2021 af te ronden, maar op verzoek is het laatste stuk uitgesteld tot in 2022. De snelheid is omlaag gebracht van 50 naar 30 km/uur en er is veel aandacht voor het aanbrengen van groen langs de weg. Het uiterlijk (gebruikte steentjes) sluit aan bij de recent ook heringerichte Kuiperplein.


Kuiperplein | 2019-2021

Het Kuiperplein was tot voor kort het lelijke eendje van het centrum. Je gebruikte het alleen om te parkeren. De afgelopen jaren is zowel het plein als ook de aangrenzende Telefoonweg, voorzien van mooie klinkertjes en dito begroeiing. Het is nog steeds een (lelijk) parkeerterrein, maar nu wel een stukje fleuriger. Aan het plein ligt uitgaanscentrum Astrant, herkenbaar aan de Street art op de gevel.


Een nieuw Marktplein | 2017-2019

De Markt van Ede had tot voor kort niet zo'n goede naam: diverse keren verplaatst; omgeving nogal eens op de schop en de oudere Edenaar verlang(t)de terug naar het oude marktplein. In 2017 kon de Edese bevolking kiezen uit drie plannen voor het plein. Het meest gekozen plan is uitgevoerd en dat leverde een mooi ruim plein op, met veel zitplekken en veel speelgelegenheid voor kinderen. De fonteintjes zijn een groot succes.