Spindop en kop Parkweg | herinrichting 2023

De kop van de Parkweg is al bijna 5 jaar één grote bouwput. In 2020 kwamen de appartementen van Parkveste gereed. Nu het appartementencomplex 'Op de Kop' ook bijna klaar is, is het tijd om dit verwaarloosde gebied opnieuw in te richten. Hierbij wordt ook het plein voor winkelcentrum Spindop meegenomen. Dit plein ziet er op dit moment niet heel fris en van deze tijd uit. Februari 2023 kwam de gemeente met de uitgewerkte plannen voor de inrichting. Bedoeling is al zomer 2023 al te starten met de herinrichting van het Spindopplein. De kop van de Parkweg volgt dan later. Alle foto's: (c) Allard Bijlsma.


Plankaart

Uitleg bij de kaart: (1)= Spindopplein (uitsnede A), (2)= plein voor horeca en appartementen (uitsnede B), (3)= kop van de Parkweg (uitsnede C), (4)= snelfietsroute Veenendaal-Ede, (5)= geprojecteerde nieuwe fietstunnel (2024). (c) kaarten: Gemeente Ede.

Het Spindopplein krijgt nieuwe bestrating en er komt meer groen. 

De Parkweg en de ruimte tussen de horeca en het fietspad wordt opnieuw bestraat (steentjes) en ook hier zullen bomen worden geplant. Het einde van de Parkweg zal weer aansluiten op de Oranjelaan en op de snelfietsroute die hier in 2024 (weer) langs zal gaan.


Wil je meer weten over het plan? [ klik dan hier ]. Je springt naar de website van de gemeente Ede.


Het Spindopplein (A)

Deze foto's: 26 mei 2022


Horeca en winkels omgeving Parkweg (B)


Kop van de Parkweg (C)

Dit gebied zal niet nu al geheel heringericht kunnen worden, omdat begin 2024 hier nog de tunnel onder het spoor zal worden aangelegd en omdat het station hier dan ook wordt afgebroken. Dit deel zal pas in 2025 klaar zijn.

Situatie begin 2023

Situatie: 3 november 2022. Inmiddels zijn de steigers verdwenen en de balkons gereed.

Situatie: 8 september 2021. Hier staat nu appartementencomplex 'Op de Kop'.