Short-walks | ontwikkeld voor de Atlas van Ede

Kies waar je wilt vertrekken

Of loop van station naar station

Algemene informatie

Deze wandelingen van maximaal 1 uur zijn exclusief ontwikkeld door Allard Bijlsma, voor de Atlas van Ede en gratis beschikbaar vanuit deze website. Veel online aangeboden wandelingen zijn tientallen kilometerslang, terwijl veel mensen gewoon even de benen willen strekken, in een pauze een rondje willen lopen, een paar dagen verblijven in de Reehorst of het Akoestikum, een hond willen uitlaten of simpelweg geen fan zijn van lange-afstand-wandelen. Bij elke route zit een: foto-diashow, een (afdrukbare) routebeschrijving en een overzicht van de bezienswaardigheden. 

Startpunt routes

Deze korte wandelingen (short walks) starten óf bij station Ede-Wageningen óf station Ede-Centrum óf een (gratis) parkeerterrein elders in of in de buurt van Ede. Het is ook mogelijk van station Ede-Centrum (aan de spoorlijn Ede-Amersfoort) naar station Ede-Wageningen (aan spoorlijn Arnhem-Utrecht) te lopen of andersom.

Beschikbaarheid

De beschreven wandelroutes zijn of komen beschikbaar vanaf het najaar van 2023 tot het voorjaar van 2024. Elke week komt er één nieuwe uit. Ze worden aangekondigd via: www.facebook.com/atlasvanede.  Abonneer je hier als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe routes.

Wil je wat opsteken?

Bij elke route wordt voor maximaal 10 plekken iets kort uitgelegd. Wil je meer weten, dan is onderaan elke route een reeks links voor 'vervolgstudie' opgenomen, steeds verwijzend naar eigen informatie en foto's binnen de Atlas van Ede. Er zijn ook video's, 360-gradenafbeeldingen en droneopnames beschikbaar.

De maker

De maker (Allard Bijlsma), is geboren en getogen in Ede en heeft geografie en geschiedenis gestudeerd. Hij verzorgt regelmatig rondleidingen langs planologische projecten in Ede.


Startpunten wandelroutes

Met blauw zijn de beide stations van Ede aangegeven. In rood aangegeven zie je parkeerterreinen waar minimaal twee tochten starten.


Overzicht van een selectie van de short walks door Ede

Oranje= vertrek vanaf Ede-Wageningen | Blauw= vertrek vanaf Ede-Centrum | Groen= vertrek vanaf een parkeerterrein. 
Let op:
de beschreven wandelroutes komen beschikbaar in het najaar van 2023 en het voorjaar van 2024. Elke week komt er een nieuwe uit.